Google+
Icon

Over het Balatonmeer

Vakantie Balatonmeer

Vakantie Balatonmeer

U heeft vast wel eens van het Balatonmeer gehoord.
Het grote meer midden in Transdanubië is, naast Boedapest en omgeving, het drukst bezochte vakantiegebied van Hongarije.
Het Balatonmeer, met zijn zijdezachte en geelgroene, opaalachtige water, is één van de kostbaarste natuurlijke schatten van het land.

Grootste zoetwatermeer Europa

Naast het grootste meer van het land met een oppervlakte van ongeveer 600 km², is het 77 km lange Balatonmeer ook nog eens het grootste zoetwatermeer van Midden-Europa! Het wordt ook wel “deHongaarse Zee”genoemd. De totale kustlijn is 195 km lang, het breedste gedeelte is 14 km, het diepste gedeelte twaalf meter. De ondiepe zuidoever is ideaal voor kinderen, maar ook aan de snel dieper wordende noordkant zijn er fijne stranden. Het meer is relatief ondiep, gemiddeld 2 tot 4 meter. De watertemperatuur schommelt in de zomer tussen de 20 en 26 graden, warmer dus dan de buitentemperatuur in de ochtend of de avond.

Bestemmingen

Langs de kust van het Balatonmeer zijn er veel vakantieplaatsen die het u graag naar uw zin maken. Het gebied tussen Balatonakarattya en Keszthely telt ongeveer vijfentwintig toeristenplaatsen, die door een gordel van bergen worden omzoomd. Iets buiten het kustgebied liggen er interessante steden voor uitstapjes op dagen dat het iets minder fraai weer is. 

 

Vakantie Balatonmeer